Månedens bokanbefaling!!

Vi har i løpet av høsten kjøpt inn mange nye bøker på barnehagen. Vi har høyt fokus på høytlesning i forbindelse med barnehagens satsning på språk. I og med at vi har blitt kjent med et bredere utvalg av barnelitteratur ønsker vi å gi dere en anbefaling. Det finnes mye bra!

"Samira og skjelettene" handler om Samira som blir klar over at alle har ett skjelett inni kroppen sin. Hun får mange tanker om dette Boka er leken, morsom, småskummel og har mange fine bilder.

"Jakob og Neikob" er skrevet av Kari Stai på nynorsk. Jakob og Neikob er bestevenner. Den ene sier bestandig "ja" og den andre sier bestandig "nei". Er det slik at alle har en grunntone i seg? Noen av oss sier ofte ja og oppfattes som positiv. Andre sier oftere nei og kan stemples som negative. På samme tid får ja-mennesker høre at de må sette grenser og lære seg å si nei, mens nei-mennesker blir oppfordra til å si ja oftere. Utdrag fra boka:""Hei, Neikob. Du seier vel ikkje nei til en biltur? NEI,svarer Neikob." På vegen møter dei ein tjuv! Han tek bollane deira og vil stele bilen. "JA, svarar Jakob, litt fort." Etter fleire uomtenksame JA-svar held dei på å verte kokodillemat alle saman. Men Neikob kan seie nei på mange språk, til og med på kokodillespråket! Jammen er Jobkob glad for at Neikob er så flink å seie NEI!""

NATTMAT - da katten Simon skjønner at det kun er en middg om dagen, tar han saken i egne poter. Han begir seg seg ut på vandring, inni storbyen, på jakt etter mat. Gjennom Simons byvandring og møte dyr og mennesker, får små lesere innblikk i hva som skjer i byen etter at de har lagt seg.