Adventstid

Vi koser oss med adventstid i Granåslia barnehage, og barna samles til adventsstund hver eneste morgen. De hemmelige juleforberedelsene ble gjort ferdig i november, så desember brukes til baking av pepperkaker og lussekatter, Luciafeiring, nissefest og julebord.

I Granåslia barnehage ønsker vi å gi barna kjennskap til kristne høytider og tradisjoner (Rammeplan for barnehage, punkt 3,5;Etikk, religion og filosofi). For å kunne arbeide i retning av dette målet må personalet la den kristne kulturarven komme til uttrykk blant annet gjennom høytidsmarkeringer. Vi i Granåslia barnehage har samtaler med barna under adventstiden i samlingsstunder, snakkekroken og spontane samtaler der vi reflekterer og undrer oss over julen, og ser fram mot det som skal skje. Barna får også lage en julegave slik at de får oppleve gleden av å gi noe til andre.

Mange forbinder advent med ventetid. Vi venter og forbereder oss. Venter på julefreden eller kanskje på julenissen?  Advent betyr egentlig ankomst. Om man velger Jesus eller nissen som den som ankommer, får være et verdivalg for den enkelte. I adventstiden tenner vi lys og leser ”Adventsvers” av Inger Hagerup.