Nyhetsarkiv

 • Hvorfor feirer vi påske?

  Det nærmer seg påske og de fleste barna gleder seg til påskeegg med godteri. Men hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hvorfor har dagene i påsken navn som palmesøndag, skjærtorsdag og langfredag? Påskefeiringen handler ikke bare om å tro eller ikke tro på kristendommen, men også om kultur og allmennkunnskap. På Salaby har de lest inn fortellinger om de ulike dagene, og her kan du fortsatt logge inn gratis med din feide-bruker. Der ligger det også mye påskemoro under påskesidene.
  NRK super og superblink har laget film om påskebudskapet. Begge linkene ligger vedlagt.

 • Tid for lusesjekk!

  "Luseradaren" viser at med stengte skoler og barnehager ble det også mindre lus i fylket vårt. Fortsatt er det noe lus igjen og da kan det være lurt med en lusesjekk!
  Det er viktig å sjekke barn ofte med lusekam slik at hodelus oppdages raskt og sjansen for å smitte andre reduseres. Hvis det oppdages lus, bør alle i omgangskretsen som har lus behandles samtidig for å unngå gjensmitte. Behandling kan gjøres med lusemidler, hyppig kjemming med lusekam eller barbering.

 • Matoppskrifter tilpasset barn

  Å lage mat sammen er en koselig og sosial aktivitet. Opplevelsen av hva mat består av og hvor den kommer fra er en utømmelig kilde til matglede. Lysten til å smake på mat, øker jo mer barna vet om maten. Fortell og snakk med barna om råvarene dere jobber med. Dette er også med på å videreutvikle barnas begrepsforståelse.
  På www.matstart.no ligger oversikt over alt man trenger for å lage gode retter, samt steg-for-steg -forklaring.

 • Hvordan håndtere vår nye situasjon?

  Vi lever nå med de strengeste begrensningene siden krigen.
  Karantene, isolasjon og redsel for smitte kan slite på både voksne og barn.
  Vedlagt er en link til NKVTS som gir råd om hvordan dere best kan håndtere situasjonen.
  (Some of these texts are also available in English).

 • Oversikt over gode apper

  Ipad kan være et godt hjelpemiddel for barn om man bruker det på en fornuftig måte. Her kommer ei liste med et lite utvalg av gode apper, hva de er laget for og til hvilken aldersgruppe de passer best for.

 • "Historien om Corona-viruset" - en fortelling til barn

  Dette er en historie til barn om hva Coronaviruset er, hvordan det sprer seg fra menneske til menneske, og hva vi alle kan gjøre for å beskytte oss mot det. I tillegg følger noen oppgaver barna kan løse, som å tegne hvordan viruset ser ut, fargelegge ulike ansiktsuttrykk og sette ord på hvilken følelse man kjenner på når man tenker på eller snakker om viruset.

 • Onsdag og tid for kor!

  Koret er ukas høydepunkt for mange i ekorn - og uglegruppa! Mange av sangene vi synger er hentet fra ressursen Kor Arti`. Norsk kulturskoleråd er utgiver av denne ressursen og fram til 14.april åpner de for gratis tilgang.

  Brukernavn: demo
  Passord: vinter

 • Tegn til tale

  For dere som har lyst til å lære mer om tegn til tale så kan dere gå inn på Tegnbanken eller laste ned appen "Tegnordbok". Ressursene er utarbeidet av Statped.
  Barna i Granåslia er vant med dagens tegn og da følger vi tegnkalenderen som ligger på facebook og instagram. (Tegn til tale - Tegnkalender).
  Her er tegnene kategorisert etter ulike tema og årstider.

 • Barnehageaktiviteter

  Nettsiden www.barnehageaktiviteter.no åpner nå for gratis tilgang. Her ligger aktivitetene innenfor tema og er delt inn etter områdene i rammeplanen.
  Brukernavn: foreldre@barnehageaktiviteter.no
  Passord: foreldre


 • Hjelpetelefonen/foreldresupport

  Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger å snakke med noen. Du kan være anonym og de som jobber der har taushetsplikt. De har også laget en egen foreldresupporttelefon som man kommer til ved å ringe 116123 og taste 2.

  I tillegg vil vi minne om at dersom du bekymret for at et barn blir utsatt for overgrep, mishandling eller ikke får den omsorgen de har krav på, kan du ringe:
  Alarmtelefonen: 116111
  Barnevernvakta: 90287037
  Politi: 02800

 • Læringsverkstedets tips til inne - og uteaktiviteter

  Vår nye eier, Læringsverkstedet, har laget en liste med tips for hva man kan gjøre hjemme med barna.
  Her finner du tips til fine aktiviteter, både ute og inne, i tillegg til en liste over fine apper til barn.


 • Pokemon-jakt

  En gøy måte å gå på tur på er å gå på Pokemon-jakt. Spillet i linken under går ut på å lete etter Pokemons ute i den virkelige verden, og fange den med Smarttelefonen til mamma eller pappa. Det er gratis å spille, men vær oppmerksom på at spillet tilbyr valgfrie kjøp som koster virkelige penger.

 • Bokbussen på flere språk

  GAN Aschehoug har et digitalt lettlest-bibliotek som de kaller "BOKBUSSEN". Bokbussen RØD er beregnet for 1-2 trinn, men flere av barna i barnehagen er nysgjerrige på lesing. Uansett alder er det lærerikt å følge med på enkel tekst i bøker mens man blir lest for. Når du har valgt nivå og bok, kan man velge om man vil lese selv eller bli lest for, og også hvilket språk man vil ha det på.
  Nå er det mulig å logge seg inn på dette gratis. Gå inn på linken nedenfor og skriv inn promokode 141535

 • Brillebjørn-lydbok + høytlesning på FB i dag kl 12

  Under her er en link til gratis lydbok med Brillebjørn som må være hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk.

  Boka blir lest på facebook i dag, 18.03, kl 12. Finn fram til arrangementet "Høytlesning av nyskreven Brillebjørn bok".
  Ta frem blokk og blyanter! Boken har ikke bilder enda, så da kan man jo lage dem selv!

 • Direkte på Facebook kl 21 i kveld: "Hvordan ivareta barns psykiske helse når alle må være hjemme?"

  RKBU Midt-Norge sender direktesending med tre tips fra May Britt Drugli om hvordan foreldre kan ivareta barns psykiske helse når alle må være hjemme. Drugli er professor i pedagogikk, og har spesialisert seg på de minste barna i barnehagen.

  Sendingen legges ut på facebooksiden til "RKBU Midt-Norge - Regionalt kunnskapssenter for barn og unge" kl 21 i kveld, og blir liggende på siden. I morgen kommer en ny del med Kjersti Sandnes, spesialist i klinisk psykologi og familiepsykologi.

 • Tips til å riste uro ut av kroppen!

  Nettsiden AKTIV OG GLAD har åpnet opp for GRATIS tilgang! Her er det en egen side som heter "Barnehage" hvor det ligger mange artige bevegelsesvideoer for barn.
  Brukernavn og passord er "aktiv".

 • Råd til foreldre i hjemmeperioden

  Friske barn ser ut til å tåle sykdom med koronavirus bedre enn eldre. Men barn kan smitte andre. Hovedmålsettingen med å stenge barnehager og skoler er å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig. Les rådene fra helsenorge.no om hvordan vi kan mestre vår nye hverdag og hvordan dere kan snakke med barna om korona.

 • Salaby med gratis innlogging.

  I perioden som barnehager og skoler holdes stengt, har Gyldendal åpnet for at alle kan logge inn gratis på Salaby. Dette er en trygg, digital ressurs for læring. Inne på siden finner dere anbefalt materiell for aldersgruppen til ditt barn. Dere finner mange fine bøker, spill og aktiviteter, og det er også oversatt til flere språk. Logg inn med Feidebruker og klikk dere inn på "Salaby barnehage".
  Salaby holdes åpent så lenge myndighetene velger å holde barnehager og skoler stengt.
  https://www.salaby.no/

 • Opptak 2020

  På utkikk etter barnehageplass?
  Vi har ledig både på småbarn og storbarn til høsten.

 • Læringsverkstedet

  Vi vil informere om at det blir Læringsverkstedet AS som er eier av Granåslia bhg A/S fra 6.januar 2020.

 • Åpningsfest SteinSaksPapir

  Onsdag 11 desember kl 16.30 - 18.00 er det åpningsfest for SteinSaksPapir i Voldsminde Barnehage.
  Arrangementet er gratis.

 • #Jegerher

  Hvert år i november setter Redd Barna fokus på beskyttelse og hvordan vi alle kan bidra i kampen mot vold og overgrep mot barn. Redd barna vil ha hele det norske folk med på laget i dette viktige arbeidet!

 • Forestilling i barnehagen - vi gleder oss!

  Torsdag 17.10.19 kommer sjongleringskunstneren Diego Belda til Granåslia Barnehage!

 • Planleggingsdager barnehageåret 2019-2020

  Vi følger Trondheim Kommune sine planleggingsdager:

  10 og 11 oktober,
  24 januar og
  19 juni

 • Nytt barnehageår

  Vi ønsker "gamle og nye" barn velkommen til nytt barnehageår!

 • God sommer!

  Takk til alle barn og foreldre for et godt og innholdsrikt år! Barnehagen er stengt i uke 28 og 29.
  Vi ønsker alle en god sommer og gleder oss til å møte nye og gamle barn og foreldre velkommen til oss etter ferien.

 • Mannen med den levende kofferten

  Fredag 15 februar får Jordbærhagen og Kirsebærlia besøk av Diego fra Barnas musikkteater med forestillingen "Mannen med den levende kofferten".

 • Liten og ny i barnehagen!

  Ønsker å informere om at vi er valgt ut til å delta i et prosjekt gjennom Trondheim kommune som heter "Liten og ny"

 • Høsten 2019

  August 2019 går vi tilbake til å ha aldersblandet 3-6 års avdelinger .

  Småbarn fortsetter slik som nå med ettåringene på Jordbærhagen og toåringene på Kirsebærlia.

 • Opptak 2019

  Vi har ledige plasser til høsten for barn født i 2016, 2015 og 2014.

 • Julehilsen

  Vi i Granåslia Barnehage ønsker alle barn, foreldre og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år!

 • Psykisk helse uker

  Uke 46 og 47 har vi hatt ekstra fokus på psykisk helse, og alle avdelingene har gjennomgått ulike tema sammen med barna tilpasset etter alder.

 • Endelig nytt klatrestativ - onsdag 15. november

  Endelig kom dagen da vi kunne fjerne gjerdene rundt det nye klatrestativet. Det var stor glede blant små og store. Her var det utfordring på ulike nivå og mange fikk mestringsopplevelse i en utfordrende, men viktig lek. Vi synes det er viktig å videreutvikle motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper, og det får de blant annet gjennom lek på dette klatrestativet.
  Det var veldig gøy og se alle brede glis og gleden i barnas øyna da de endelig kunne ta apparatet i bruk. Vi håper det kan gi barna mange gode øyeblikk igjennom deres barnehagekarrieren.

 • Bli med i Redd Barnas forstyrringsuke – si #JegErHer!

  12-20 november arrangerer Redd Barna ”Forstyrringsuka”, som er en årlig uke med fokus på forebygging av seksuelle overgrep mot barn. Det blir arrangementer og aktiviteter over hele landet. Vi har bestilt flyers til foreldre i barnehagen med tips om hvordan dere kan snakke med barn om kropp og grenser. Dere kan lese mer om det her: https://www.reddbarna.no/jegerher


 • Hjernens utvikling

  Høstens planleggingsdager ble brukt til å jobbe med våre fokusområder "Språk og psykisk helse".
  Torsdag hadde vi besøk av psykologspesialist Anne Margrethe Rostad som hadde foredrag for oss om barnehjernen og dens utvikling.

 • Verdensdagen for psykisk helse

  10.oktober er "Verdensdagen for psykisk helse" og denne dagen markerer vi i Granåslia barnehage hvert år. I år var temaet "Vær raus" og vi hadde temasamlinger med barna og en stand for foreldrene ved hentetid.

 • "Språkhverdag"

  Barnehagen hadde oppstart av Språkløyper på planleggingsdagen fredag 12.oktober.

 • ASK - Alternativ og supplerende kommunikasjon.

  Fra 1. august 2018 kom det en lovendring i forhold til ASK.
  I barnehagelovens §19 i står det «Barn med behov for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK). Barn som helt eller delvis mangler funksjonell tale og har behov for alternativ og supplerende kommunikasjon, skal få bruke egnede kommunikasjonsformer og nødvendige kommunikasjonsmidler i barnehagen. Spesialpedagogisk hjelp etter § 19 a inkluderer nødvendig opplæring i bruk av alternativ og supplerende kommunikasjon».

 • Balansekunstneren Gulli kommer til Granåslia Barnehage

  Onsdag 17 oktober klokken 11.30 får vi besøk av Gulli fra BarnasMusikkteater. Hun skal ha forestilling for våre storbarnsavdelinger.

 • Nytt barnehageår

  Velkommen til barnehageåret 2018-2019

 • Konsert med Granåslia barnekor

  Vårt barnekor hadde konsert for alle foreldrene onsdag 30 mai. Koret består av de to eldste barnegruppene, Uglene og Ekornene, og de hadde øvd inn hele syv sanger til konserten.

 • Ukas fotograf

  De eldste barna i barnehagen har fått prøvd seg som fotograf. Hver uke har vi hatt "Ukas fotograf" og utvalgte bilder henges opp på avdelingen. Barnet får også velge seg ut ett bilde som det viser fram og forteller om i samling.

 • Tanker på en fredag

  Vi har psykisk helse som et satsningsområde i barnehagen og vi har fokus på relasjoner og det å snakke sammen. Hver eneste uke deltar 2-3 barn i snakkekrok, men for å nå alle barna hver uke har vi nå startet med "Tanker på en fredag".

 • Begrepsboksen

  Vår spesialpedagog Margareth har utgitt "Begrepsboksen" på www.infovestforlag.no.
  Boksen er en del av forlagets materiell innen temaet "Begrepsforståelse".

 • GRANÅSLIA BARNEHAGE 12 ÅR

  HURRA! 30. januar feiret vi barnehagens 12 års dag med en fargefest. Småbarn og storbarn feiret hver for seg slik at vi kunne finne aktiviteter som passet de ulike aldersgruppene. Gjennom å ha felles aktivitetsdager får barna mulighet til å utvide og utvikle vennskap ut over sin egen avdeling. Videre gir en slik dag masse inspirasjon til lek. På småbarn hadde de ulike rom som er spesielt legt til rette for 1- og 2-åringen. På storbarn var det lagt til rette for ulike stasjoner.

 • GODT NYTT ÅR! - VENNSKAP OG FELLESSKAP

  Håper alle er godt i gang med det nye året. I Granåslia barnehage fortsetter vi å ha fokus på psykisk helse. Personalgruppa starter derfor året med å delta på et et minikurs fra barnehageforum.no. Kurset går på å skaffe seg kompetanse til å bygge opp trygge fellesskap for alle barn.

 • Verdensdagen for psykisk helse

  10 oktober markerer vi verdensdagen for psykisk helse.
  Årets tema er "Noe å glede seg over"

 • Høsten 2017

  For tiden bygges det på uteområdet til barnehagen og til høsten skal "Knertenhytta" stå klar!
  En liten gruppe av de to eldste barnekullene skal få hver sin periode her i løpet av neste barnehageår, og vi gleder oss til å ta den i bruk.

 • God sommer!

  Barnehagen er stengt i uke 29 og noen barn har allerede tatt ferie.
  I uke 28 og 30 har vi redusert åpningstid fra kl 8.30-16.30.
  Vi i Granåslia barnehage ønsker alle en god sommer og en fin ferie når den kommer!
  Vi gleder oss allerede til et nytt barnehageår!!
  Velkommen tilbake;)

 • 17. MAI FEIRING

  "Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem..."
  I år som i fjor fikk vi besøk av Strindens promenadeorkester. De klarte å lage like god stemning i år også. Med flere kjente sanger, med masse humor og tøys ble dette en fantastisk førfeiring av 17. mai. Barna sang med og dansa. Plutselig kom det et langt 17. mai tog fra en av nærskolene som gikk rundt barnehagen. Her var det også korps og glade barn. Vi avsluttet feiringa med pølse og selvfølgelig en liten is.

 • GRØNN AKTIVITETSDAG

  10. mai er VERDENS AKTIVITETSDAG og i barnehagen markerte vi dette ved å inspirere barn og voksne gjennom dramatisering og stasjoner til ulike fysiske øvelser. Det er viktig at vi blir glad i og får positive opplevelser ved å bruke kroppen. Dette gir en helsegevinst på lengre sikt. Dagens motto: "Prøv nye ting - gjerne med venner og kjente"
  I tillegg markerte vi nytt tema i Grønt flagg; VANN. I dag hadde vi også innslag av vann både i dramatiseringen og på stasjonene. Da Dråpen Daniel, Trygve Trening ankom fikk vi et bilde på hvor viktig vann kan være for oss alt som gror og vokser.

 • "VI VIL LEKE" - Barnehagedagen 2017

  Barnehagedagen markeres hvert år i vår barnehage. I dag har vi et foreldrearrangement på ettermiddagen der vi ønsker å synliggjøre hva barna deres gjør store deler av dagen i barnehagen; altså LEK. Barna på ulik alder leker på forskjellig måte.
  Bak dagens markering og tema står Utdanningsforbundet, fagforbundet og foreldreutvalget.
  I FN`s barnekonvensjon står det at barn har rett til å leke. Barnehagen har ansvar for å legge til rette for lek i barnas hverdag. Barns muligheter til å leke er helt avgjørende for barns utvikling.

 • Prosjektuke i gjenbruk

  Vårt mål dette barnehageåret er å bidra til å øke bevissthet og engasjement i gjenbruk, gjenvinning, samt redusere avfallsmengder.

  Gjennom ukas kunstprosjekt har vi ønsket å sette fokus på at verdiløst materiell skal bli verdifullt. Sokker har blitt til fine hånd-dukker, hermetikk har blitt til pene lysestaker osv…
  Vi tror at alle små bidrag nytter. Det er våre små barn som skal vokse opp på kloden etter oss. Å gi de holdninger og verdier til å gjøre det best mulig, er viktig.

 • FARGEFEST

  "Se min kjole, den er rød som rosen....." I stedet for det tradisjonelle karnevallet, ble det en stor fargefest på Granåslia barnehage 31. januar. Samtidig fikk vi markert barnehagens 11 års dag. Barnehagen var pyntet både ute og inne denne dagen med pynt som både barn og voksne hadde laget. Det var mange fargerike barn og voksne denne dagen som møtte opp til samling og aktiviteter rundt om på barnehagen.

 • Planleggingsdag 27. januar.

  Er du godt forberedt dersom en ulykke eller krise skulle ramme deg? Ansatte ved Granåslia barnehage brukte planleggingsdagen sin i januar på å øve inn rutiner rundt beredskapsplanene barnehagen bruker. Vi hadde altså beredskapsøvelser på uønskede hendelser som kan skje i en barnehage. Den andre delen av dagen brukte vi til risikoanslyse.

 • Månedens bokanbefaling!!

  Vi har i løpet av høsten kjøpt inn mange nye bøker på barnehagen. Vi har høyt fokus på høytlesning i forbindelse med barnehagens satsning på språk. I og med at vi har blitt kjent med et bredere utvalg av barnelitteratur ønsker vi å gi dere en anbefaling. Det finnes mye bra!

 • Aldersdelte avdelinger fra høsten 2017

  August 2017 starter vi opp nytt barnehageår med aldersinndelte avdelinger. Vi velger å ha 1 års avdeling, 2 års avdeling og 3 års avdeling, 4.-5 åringene skal være på avdeling sammen.

 • Språkløypa - et helhetlig løft for språk, lesing og skriving

  Hele personalgruppa på Granåslia barnehage deltar på Språkløypas digitale kompetansepakke. Kompetansepakken er laget i samarbeid mellom forskere, pedagoger og lærere. Språkløypa er en nasjonal strategi som skal styrke barn og elevers språk, lesing og skriving. I løpet av 4 år skal alle barnehager og skoler nås, og lesesenteret har fått ansvar for å lede denne viktige strategien. Lesing og samtaler rundt bøker har stor betydning for barns språkutvikling. For å lykkes i arbeidet er det avgjørende å implementere språk og leseaktiviteter i hverdagen.

 • Barn og seksualitet

  Vi fortsetter arbeidet som vi startet sammen med SMISO og Redd Barna i vår og har i november tema "Barn og seksualitet".
  Gjennom samlinger og oppgaver snakker vi med barna om kroppen, hvordan barn blir til og om gode/vonde/ulovlige berøringer. Opplegget er tilpasset aldersgruppen og ligger inne i vår progresjonstrapp.

 • BUROT-AKSJON

  I vår deltok barnehagen i Burot-aksjon - arrangert av Norges astma- og allergiforbund. Det var en aktiv gjeng med barn som sprang rundt i barnehagen på jakt etter burot for å få de fjernet fra området. Vi sendte inn dokumentasjon på at vi hadde rydet området for burot. Denne uka fikk vi en gledelig mail fra NAAF om at vi hadde vunnet tredje premie i denne aksjonen. Gratuelerer til alle barna i Granåslia barnehage!!!

 • Rypemiddag i skogen

  I september har Knerten jobbet med temaet «Naturens spiskammer».

 • Brannvernuke

  Vi har i år som i fjor meldt oss på brannvernuka. Denne uka har vi hatt brannvernopplæring i barnehagen. Vi har hatt fokus på at barna skal få tilegne seg enkel kunnskap og gode holdniger om brannvern.

 • Førstehjelpskurs for ansatte på Granåslia barnehage

  Vi opplever at det er et stort ansvar å jobbe med barn. Et barn kan sette fast noe i halsen, falle ned fra lekestativet å slå hodet, stikke seg på noe skarpt, spise en giftig plante, knekke et bein osv. Da er det viktig at vi som jobber her er så godt drillet som mulig på ulike scenarier.

 • God sommer!

  I uke 28 og uke 30 har vi sommeråpent fra 7.30 - 16.30 og i uke 29 er barnehagen stengt.
  Ønsker alle en god sommer og velkommen tilbake fra ferie!

 • Null mobbing

  På det nye nettstedet www.nullmobbing.no finner barn, unge og foreldre informasjon og råd om mobbing og deres rettigheter.

 • TODDLERDAGEN, våren 2016

  På Granåslia barnehage arrangerer vi toddler dag for de minste barna 2 ganger i løpet av året. På disse dagene er de minste barna sin toddlerkultur spesielt synlig i alle aktiviteter som planlegges til dagen. De minste barna i barnehagen er glad i å ta i bruk kroppen og sansene sine, de er glad i å utforske og det å oppleve glede sammen med andre er også viktig.

 • BRANNVERNUKE

  Da er det på tide å få litt oppfriskning i brannvernrutiner i barnehagen. I hele uke 16 kommer vi til å ha planlagte og ikke planlagte brannøvelser. Barna kommer til å lære masse om brannvern gjennom et pedagogisk opplegg med Eldar og Vanja.

 • PÅSKEFEST

  Stemningen var høy på Granåslia barnehage da det plutselig dukket opp en vill kylling og en engstelig hønemori dag. Da påskeharen dukket opp i tillegg, var det prikken over i´en for barna. I tradisjonen tro arrangeres det påskefest før påske hvert år. Alle barna møtes til en felles samling ute ved grillhytta og etterpå er det klart for stasjoner rundt omkring på uteområdet. I dag var det bobbane med flasker, potetløp, sang- og rimsamling og spikerslåing. Etterpå ble det servert pølser og en godbit som påskeharen hadde hatt med til alle barna. En god påske ønskes både til små og store!!

 • LES HØYT - barnehagedagen 2016, vel gjennomført!!

  I barnehagen vår har vi et stort fokus på språk og språkutvikling og tema for barnehagedagen 2016 var derfor midt i blinken for oss! Språklige ferdigheter er viktig for kommunikasjon og for utviklingen av vennskap og deltagelse av lek, som igjen gir barna sosial kompetanse.
  Vi har vennskap som satsningsområde, og derav fokus på språk og sosial kompetanse.

 • Barnehagedagen 2016

  1. mars markerer vi barnehagedagen på Granåslia barnehage. I år handler det om å sikre barna en god språkutvikling med særlig vekt på å lese høyt for barna.

 • Diplom og brev fra Forut

  I dag fikk vi en liten pakke med et brev fra FORUT. Vi er så glad for at vi kan bidra til at barn som ikke har det så bra som oss kan få det bedre. Tusen takk til barn og foreldre som bidro til at vi kunne gi så mye til våre gode venner i Nepal!!
  Brev fra FORUT er lagt til som vedlegg under.

 • Vonde hemmeligheter

  Redd Barna og SMISO ( Senter mot incest og seksuelle overgrep) kommer til Granåslia barnehage 1. og 2.mars. De skal delta på foreldremøte for alle foreldre i barnehagen, tirsdag 1.mars, for å gi de voksne mer kunnskap, mot og større handlekraft til å se, lytte og tro på barn. Onsdag 2.mars vil de ha en samling med Uglegruppa hvor de prater med barna om kroppen, berøringer, hemmeligheter og trygge voksne. Samtidig ønsker de å gi barna kunnskap om egne rettigheter. Gjennom å øke kunnskapen og bevisstheten hos barn og voksne, håper vi at dette vil skape en tryggere oppvekst for barna.

 • Anbefalt lesning for foreldre - Foreldre som ressurs i språkutvikling og stimulering

  I år er språkutvikling en felles nasjonal satsning for barnehagene. Barnehagedagen som markeres den 1. mars skal handle om barnehagenes arbeid med å sikre barn en god språkutvikling med særlig vekt på å lese høyt for og med barna.
  En god språkutvikling har betydning for barnets liv her og nå og for barnets muligheter i framtiden. Språklige ferdigheter er viktig for:
   kommunikasjon
   utviklingen av vennskap
   deltakelse i lek
   opplevelser og læring
   å skape et godt grunnlag for senere lese- og skrivemestring i skolen.

 • Advent

  Adventstiden er i gang her hos oss i Granåslia barnehage og barna samles hver morgen for felles nedtelling til jul. Avdelingene gjør dette på hver sin måte, men felles for alle er at alle barn har sin egen dag med en egen oppgave for dagen.
  Julegavene er ferdige og desember er kosetid med Luciafeiring, nissefest og julebord med god mat og drikke.

 • ICDP veiledningsgrupper

  Lurer du på hvordan du skal få best mulig kontakt med barnet ditt? Program for foreldreveiledning har utviklet åtte temaer med gode råd til småbarnsforeldre. Slik får du godt samspill og kommunikasjon med barnet ditt
  (www.bufetat.no/foreldreveiledning/)

 • FORUT - uke 42 og 43

  FORUT ønsker at barn i Norge skal lære om barn i andre land.

  FORUT ønsker også at barn i Norge skal forstå at det går an å hjelpe dem som ikke har det så bra som oss.

 • Uke 38 blir det fokus på brannvern

  Uke 38 er Nasjonal brannvern uke, og vi på Granåslia skal hele denne uken ha fokus på brannvern på alle våre avdelinger

 • Voksne skaper vennskap - Gjør en forskjell!

  Manifest mot mobbing 2011-2015
  Et forpliktende samarbeid for et godt og inkluderende oppvekst- og læringsmiljø

 • CD-innspilling for Granåslia barnekor

  Vi gjentar suksessen fra to år siden, og spiller inn ny CD med Granåslia barnekor! Innspillingen vil foregå onsdag 6.mai og gjøres av selskapet Barnestjerner. Vi gleder oss!!

 • Barnehagedagen 10 mars

  Siden temaet for årets barnehagedag er natur og friluftsliv vil vi markere dagen i Lilleskogen. Det foregår mye godt pedagogisk arbeide på området natur og friluftsliv i barnehagen vår. Dette ønsker vi å synliggjøre ekstra denne dagen. Vi ønsker derfor alle foreldre og foresatte velkommen til markering i Lilleskogen fra 15.00-16.00 tirsdag 10. Mars. Barnehagen stiller med varm drikke og grill.


 • Granåslia Barnehage 9 år

  I dag har vi feiret at barnehagen vår er 9 år! En storslagen feiring med utendørs samling for alle barna, forskjellige aktiviteter på uteområdet, og servering av fiskehamburger eller pølse med lumpe, saft og is.

 • Artikkel om Knøtte i barnehage.no

  Fredag 23.01.15 var det artikkel om Granåslia Barnehage på barnehage.no

 • Advent og jul

  Desember er en måned full av forventning!
  I Granåslia barnehage har vi mange aktiviteter i førjulstiden, men alt gjøres med fokus på ro og kos.

 • FORUT-FESTIVAL

  Det nærmer seg FN-dagen og oktober måned er et av høydepunktene i Granåslia barnehage. De siste årene har vi vært med i Forut sine prosjekter og deres barneaksjon, og det skal vi være med på i år også. Vi markerer FN-dagen i år med en FORUT-FESTIVAL den 23.oktober. Invitasjon blir hengt opp på avdelingene.

 • Årsplan 2014/ 2015

  Med nytt barnehageår kommer også ny årsplan. Den er under arbeid og vil bli lagt ut på her på hjemmesiden når den er ferdig. Den vil ha en generell del som går til 2017 og en spesifikk del som gjelder dette året. Temaet som hele barnehagen vil jobbe ut fra i år vil være " Byen vår".

 • Et nytt barnehageår!

  Velkommen til Granåslia barnehage til alle nye, og velkommen tilbake fra ferie til alle dere som har gått her før. Barnehageåret er godt igang og vi gleder oss til barnehageåret 2014/ 2015 og mange gode opplevelser!

 • Å lytte til barnets stemme - deltagelse i pilotprosjekt høsten 2014

  Vi ønsker å vite mer om hvordan 5-åringen har det i Granåslia barnehage. Denne høsten er vi med i et pilotprosjekt i Trondheim kommune hvor barnet selv skal få svare på hvordan han/hun har det hos oss.

 • God sommer!

  Da er sommeren godt i gang, og vi vil ønske alle sammen en god ferie! Takk for et flott barnehageår med mange gode minner. Lykke til alle skolestartere og dere som starter i ny barnehage, og velkommen tilbake til dere som fortsetter hos oss.
  Barnehagen er stengt i uke 29 og har begrenset åpningstid (7.30 - 16.30) i uke 30.

 • 17.mai

  Det nærmer seg 17.mai og vi i Granåslia barnehage starter feiringa allerede 16.mai!
  Vi ønsker foreldre og besteforeldre velkommen til å følge toget vårt fra kl 10.

 • Barnehagedagen 2014: Jeg har noe å si!

  Barnehagedagen 2014 går av stabelen 18.mars. Årets slagord er "Jeg har noe å si!" og temaet er demokrati og medvirkning. Vi i Granåslia barnehage vil gjennomføre forskjellige aktiviteter i forbindelse med temaet fram til selve dagen, også ønsker vi foreldre og besteforeldre velkommen til oss kl 15. Her vil vi vise fram litt av det vi gjør i barnehagen. Nærmere informasjon kommer fra de enkelte avdelingene.

 • Planleggingsdager høsten 2014

  Planleggingsdagene er denne høsten lagt til fredag 15.08.14,
  torsdag 09.10.14 og fredag 10.10.14.
  Barnehagen er da stengt.

 • En oppvekst varer livet ut

  Vi i Granåslia barnehage ønsker å hjelpe Barnas Stasjon med å gjøre tilbudet deres mer kjent. Blå Kors har sendt oss kampanjemateriell som vi vil bruke i barnehagen etter jul. I mellomtiden oppfordrer vi voksne til å sende SMS med kodeord KLEM til 2300. Da støtter dere Barnas Stasjon med 100 kroner i jula. Ønsker dere å gi en pengegave, benytt kontonr: 3201.52.74165 (merkes Barnas Stasjon).

 • Adventstid

  Vi koser oss med adventstid i Granåslia barnehage, og barna samles til adventsstund hver eneste morgen. De hemmelige juleforberedelsene ble gjort ferdig i november, så desember brukes til baking av pepperkaker og lussekatter, Luciafeiring, nissefest og julebord.

 • INTERNASJONAL MÅNED

  I oktober har vi Internasjonal måned som avsluttes med foreldrearrangement på FN-dagen, 24.oktober, og en "reise" til Malawi den 25.oktober.
  Vi følger FORUT´s barneaksjon og blir kjent med Malawi og landsbybarna i Bawatele. FORUT vektlegger barnerettigheter, demokrati, solidaritet, toleranse kulturforskjeller og fordeling av ressurser. Se mer på www.forut.no/barn.

 • KAMPANJEUKE - VOKSNE SKAPER VENNSKAP - SAMMEN

  I uke 36, 2. - 6. september, setter vi i gang kampansjeuka: voksne skaper vennskap - sammen på Granåslia barnehage. Det handler om at voksne er viktige rollemodeller og tilretteleggere for vennskap. Hver dag denne uka skal vi ha aktiviteter på avdelinga, på tvers av avdelingene og hele barnehagen sammen.

 • Velkommen til barnehageåret 2013/2014

 • 17. MAI FEIRING PÅ GRANÅSLIA BARNEHAGE

  17. mai-feiring på 16. mai er fast tradisjon på Granåslia barnehage. I år som i fjor kom Strindens promenade orkester til Wilhelm K. Størens vei 2 med fengende musikk og god underholdning.

 • Barnestjerner i barnehagen!

  Granåslia barnehages eget kor skal på onsdag spille inn CD! Koret har nå øvd siden i høst med innspillingen som et av hovedmålene, og både barn og voksne gleder seg til dette. CD`n er ikke tilgjengelig for offentligheten, og selges kun internt i barnehagen. Barna får lov å være stjerner for en dag, og får et minne for livet!!

 • ÅPEN DAG

  I går arrangerte 3-årsklubben Åpen dag for resten av barnehagen. Arrangementet fant sted ute og tema for dagen var Brannverm, aktivitet og kreativitet. I strålende vårsol fikk vi besøk av selveste Dronning Ruth som sang flotte sanger og Eldar og Vanja som kunne fortelle litt om brannvern.
  Etter samlinga var det duket for ulike stasjoner rundt om på uteplassen: maling, skyt på blink, staffet, fortellerstund og ansiktsmaling.
  Til lunch fikk barna servert fiskeburger og det så ut til at barn og voksne koste seg. Vi gleder oss allerede til Åpen dag i mai, da blir det feiring av 17. mai.

 • BRANNVERNUKE

  Vi ønsker å ta brannvern på alvor på Granåslia Barnehage og i tillegg til den nasjonale brannvernuka på høsten og de andre brannøvelsene vi har i løpet av året, arrangerer vi denne uka vår egen brannvernuke.

 • Tusen takk for bra oppmøte på barnehagedagen!

  Det er gøy å arrangere noe når så mange foreldre og besteforeldre møter opp. Tusen takk for det!

 • DEN NASJONALE BARNEHAGEDAGEN 2013

  "Den beste starten" er årets motto og det er jo akkurat dette vi ønsker å gi barna deres! Barnehagene trenger da god kvalitet og godt kvalifisert personale og ikke minst nok personale.
  De fleste avgjørelser som vedrører barnehagen fattes lokalt. De lokale politikerne har ofte lite kjennskap til barnehagens mangfold og den jobben som gjøres rundt om i barnehagene. Vi ønsket derfor å invitere en lokal politiker som kunne komme å være "vikar" hos oss. Vi har vært så heldig å få besøk av Marte Løvik, leder i oppvekstkomiteen og gruppeleder i senterpartiet, på barnehagedagen.

 • Varmmat i barnehagen

  Variasjon og næringsrik mat ser vi på som viktig i barnehagen vår. Nå har vi endelig funnet et selskap som leverer god og variert varmmat til oss. Hver mandag kommer det fiskemat og hver onsdag får vi servert kjøttmat.

 • FORELDREVEILEDNING

  I disse dager har vi 4 pedagoger fra barnehagen som går et kurs over hele dette halvåret som kalles for ICDP - International Child Devlopement Programme. Dette programmet er et enkelt, helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse.

 • OPPUSSING AV GRANÅSLIA

  Vi er så heldige at vi i år har hatt mulighet til å starte en prosess med en vesentlig oppgradering av barnehagen innvendig. Etter 7 år med full rulle på Granåslia barnehage og daglig bruk av barnehagen, har det blitt en stor slitasje. Sammen med oss har vi hatt med oss Fagerhaug og Olstad som har bidratt til at vi er sikker på at vi får et supert resultat.

 • INTERNASJONAL UKE

  I uke 43 har hele barnehagen en internasjonal uke der vi bl.a.markere FN-dagen med felles samling for hele barnehagen midt på dagen. Kl 15.00 arrangerer vi basar for foreldre. Barnehagens kor med 4- og 5-åringene står for underholdningen og skal synge "stopp ikke mobb" og "En ring av gull".
  I år har barnehagen vært i kontakt med FORUT og vi skal være med i ”barneaksjonen Malawi” som er gjennomgående for hele uka.

 • De utrolige årene (DUÅ) foreldrekurs.

  Synes du ditt barns adferd er utfordrende og har lyst til å lære mer om samspill og grensesetting kan dette kurset være noe for deg!!

 • FENGENDE MED KARIUS OG BAKTUS

  Barneteatret kom på Granåslia i dag med ei flott forestilling av Karius og Baktus. Barna fikk delta både på sang og velkjente strofer fra fortellingen: "Ikke gjør som mora di sier!"

 • Brannvernuka

  I uke 38 skal små og store i barnehagen ha fokus på brannvern.

 • Voksne skaper vennskap

  3-9. september er vi med på en nasjonal kampanje i regi av Manifest mot mobbing, hvor temaet er "Voksne skaper vennskap". Vi voksne i Granåslia barnehage ønsker å være med på å bidra til at barna utvikler gode vennskap som forhindrer mobbing, diskriminering og krenkelser.

  Følg kampanjen på www.facebook.com/manifest.mot.mobbing